COMUNICAT LADYFEST BARCELONA CONTRA L’ACTUACIÓ POLICIAL AL CSO BLOKES

 

foto_directa_blokes

foto: directa.cat

 

“La policia ha procedit a tallar el trànsit als tres carrers i manté retingudes les persones que en el moment d’iniciar-se l’escorcoll hi havia al centre social Blokes, entre elles tres criatures de poca edat”

font: directa.cat

Amb tristesa i ràbia llegim una vegada més com es criminalitzen col·lectius sencers amb acusacions obscures per a generar terror i destruir alternatives, amb el pretext d’una investigació delictiva que, com hem vist succeir ja tantes vegades en les nostres no tan llargues vides, podria quedar sense fonament i en l’oblit un cop el mal ja estigui fet. Una persona està privada de llibertat per suposicions sobre un delicte comés a Alemanya, vint persones han estat retingudes, dos domicilis i un centre social destrossats. I tota una comunitat humiliada, tot un barri atemorit.

I des del nostre col·lectiu  no podem sinó solidaritzar-nos amb la comunitat que de manera tan amorosa, desinteressada i compromesa ens ha ajudat a fer un pas cap a una vida despatriarcalitzada, descapitalista i descolonial, o bé i en positiu, més feminista, més solidària i més de i per totes. Us cridem a totes a donar-li suport cadascuna des d’on puguem: des del carrer, les manifestacions culturals, el periodisme o l’àmbit jurídic.

La foto que afegim, publicada per La Directa, mostra perfectament el que com a feministes sabem que amaga el relat del terror i el perill: una tornada a la imposició dels models que cada cop més gent posem en crisis. Al CSO Blokes no ens vam trobar amb la masculinitat agressiva que exemplifica la imatge. Sabem que el treball comunitari d’anys modela els cossos, els gestos, fent possibles formes d’estar no agressives. La foto restaura el baró dominant en posició imperial que tant havia costat deixar enrere.

Per això, avui tornem a perdre molt davant aquestes agressions, però també veiem les nostres aliances confirmades: el feminisme ens acompanya a la lluita contra la brutalitat policial, la impunitat judicial i la predació inmobiliària-turística i el règim on la propietat privada passa per sobre de les vides del poble.

Si toquen a una, ens toquen a totes. Que cada dia sigui ladyfest, prou d’injustícies!

 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s