Ladyfest amb la Nau Bostik

Sembla molt clar que l’autogestió i qualsevol iniciativa no comercial-turística a Barcelona és criminalitzada i perseguida sistemàticament, intenten destruïr xarxes però potser les faran més forts. Ara és la Nau Bostik la que es veu precintada i des d’aquí donem el nostre suport reproduint el seu comunicat:

La Nau Bostik precintada

Avui 6 juliol, han precintat la Nau Bostik. A les 10:30 un equip de tècnics de l’Ajuntament de Barcelona, acompanyats per dues unitats de la guàrdia urbana s’han presentat al c/ Ramon Turné 1-11 i després d’informar a les persones que estàvem  desenvolupant la seva activitat habitual i de parlar amb l’impulsor de la iniciativa Xavier Basiana, han procedit sense més dilació a precintar una per una les Naus que configuraven el projecte de creació artística  i popular Nau Bostik.

La Nau Bostik és l’última fàbrica en peu que quedava al barri de La Sagrera. Fins al 2015 portava 10 en desús. L’abril del 2015 un grup de veins, veïnes i persones vinculades al món de la cultura van arribar a un acord amb els propietaris i van començar a recuperar un espai que ha esdevingut motor de cohesió social i iniciatives populars. Després d’un any La Nau Bostik ha esdevingut un centre de la vida social de La Sagrera on organitzacions com Bcn En Comú, Procés Constituent, ERC, Podem i entre moltes altres organitzacions socials ha gaudit dels seus espais per desenvolupar projectes i iniciatives de tot tipus.

Amb el precint de la Nau Bostik l’Ajuntament de Barcelona ha deixat sense espai a un munt de col·lectius que dia a dia treballen en diferents disciplines de la cultura: Territorios Libres (cooperativa de fotografia) oficina tècnica, diferents projectes de pintors, escultors i dissenyadors gràfics, la productora de cinema Birdie NumNum, Bostik Produccions (La Klau) tots ells residents a la segona planta de La Nau.

En uns moments on la nova política vol posar-se a l’alçada dels moviments socials i populars, no entenem que un espai que transitava cap a una homologació de tots els requisits legals que permetessin la consolidació del projecte, amb el fet consumat del precint de La Nau Bostik ens envia un missatge de falta de voluntat política per mantenir el projecte. Un projecte aixecat sense cap subvenció ni ànim de lucre. Només amb la il·lusió i les ganes d’obrir espais de participació pels barris de la nostra ciutat.

Per tot això i entenent que ha estat una manca de coordinació dels equips tècnics de l’Ajuntament amb els responsables de La Nau Bostik:

Exigim de manera immediata la retirada del precintat de totes les naus.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s